Ingrediënten:

·       100 ml olijfolie

·       1 teen knoflook, fijngesneden

·       Mespuntje kerrie

·       Mespuntje gemberpoeder

·       30 ml honing

·       4 el azijn

·       800 gr vastkokende aardappelen, geboende en in plakken van 1 cm dik

·       20 gr bieslook

·       30 gr kappertjes, afgespoeld

·       125 gr witte kaas zoals feta, verbrokkeld

Bereiding:

·       Verwarm ½ el olijfolie in een steelpan en voeg de knoflook, kerrie en gember toe.

·       Laat zachtjes smoren, maar niet bruin worden.

·       Neem de pan van het vuur.

·       Roer de honing erdoorheen en laat smelten

·       Roer er dan de azijn, 1 tl zout en de rest van de olijfolie doorheen.

·       Laat tot gebruik op het laagste pitje staan.

·       Breng ruim water met wat zout aan de kook.

·       Voeg de aardappelplakjes toe en kook in 10-14 minuten beetgaar. Check tussendoor.

·       Giet de plakjes af en laat kort uitdampen.

·       Leg de plakjes in een schaal en strooi er de bieslook over, samen met de kappertjes en de kaas.

·       Giet als laatste het olijfoliemengsel eroverheen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation