Ingrediënten:

·       6 kleine, dunne aubergines, in de lengte gehalveerd

·       1 el vincotto (of balsamico)

·       3 el extra vergine olijfolie

·       200 gr rucola

·       1 el gezouten kappertjes, afgespoeld en uitgelekt

·       10 gr basilicum, blaadjes afgeplukt

Voor de saus:

·       4 el extra vergine olijfolie

·       1 rode ui, in dunne ringen gesneden

·       2 tenen knoflook, in dune plakjes

·       1 rode paprika, schoongemaakt en kleingesneden

·       500 ml passata

·       1 tl honing

Bereiding:

·       Verwarm de oven op 200 graden

·       Bekleed een bakplaat met bakpapier

·       Leg hierop de halve aubergines met de snijvlakken omhoog

·       Bestrooi met 1 tl zout en laat 10 minuten intrekken

·       Bestrijk ze met vincotto en olijfolie en bestrooi ze met peper

·       Rooster ze in 25 minuten gaar

·       Neem uit de oven

·       Verhit intussen voor de saus de olie in een steelpan met dikken bodem

·       Bak hierin de ui tot deze mooi kleurt

·       Schep met een schuimspaan uit de pan en leg op wat keukenpapier

·       Bak in dezelfde pan op laag vuur de knoflook en de paprika al omscheppend zo’n 5 minuten, tot ze kleuren.

·       Voeg de passata toe en laat 3-5 minuten pruttelen

·       Neem van het vuur, voeg peper en zout toe

·       Laat iets afkoelen

·       Breng op smaak met de honing als je de saus te zuur vindt

·       Verdeel de rucola over een schaal

·       Leg de aubergines erop en sprenkel het vocht ervan eroverheen

·       Schep de tomatensaus eroverheen en strooi de kappertjes, basilicumblaadjes en de gebakken uitjes erover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation