Ingrediënten:

·       700 gr schoongemaakte verse ananas

·       40 gr donkerbruine basterdsuiker

·       20 gr boter

·       1 el poedersuiker

·       1 tl gemberpoeder

Beslag:

·       100 gr bloem

·       50 gr suiker

·       1 el cacao, gezeefd

·       20 gr vanillesuiker

·       3 eieren

·       225 ml volle melk

·       100 gr chocolade, gesmolten

Bereiding:

·       Snij de ananas in plakken van 1 cm en wentel die door de basterdsuiker

·       Verwarm in een koekenpan op hoog vuur de boter, leg de ananasplakken erin en bak ze aan beide kanten bruin

·       Leg de ananas, met vocht, op een bord

·       Meng in een kom de poedersuiker met de gemberpoeder

·       Verwarm de oven op 200 graden

·       Klop voor het beslag de bloem, suiker, cacao, vanillesuiker, een snufje zout, de eieren en 75 ml melk tot een glad dik mengsel

·       Voeg dan al kloppend de rest van de melk toe in een dun straaltje

·       Voeg tenslotte de gesmolten chocolade toe en roer goed door

·       Leg de helft van de ananas met het vocht op de taartbodem, schenk het beslag erop en verdeel de rest van de ananas erover

·       Bak de clafoutis in het midden van de oven 20-25 minuten

·       Laat 30 minuten buiten de oven rusten

·       Bestrooi met de gemberpoedersuiker

·       Serveer lauwwarm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation