Ingrediënten:

·       2 handjes diepvries doperwten

·       1 el crème fraiche

·       1 buffel-mozzarela

·       Extra virgine olijfolie

·       Peper/zout

·       2 plakjes pancetta

 

Bereiding:

·       Verwarm de oven op 180 graden

·       Leg de pancetta op een stuk bakpapier gedurende 6 minuten in de oven, tot ze krokante worden

·       Breek in stukjes als ze afgekoeld zijn

·       Zet tot gebruik apart

·       Kook de erwtjes in een paar minuten gaar

·       Giet af, laat afkoelen en meng met de crème fraiche.

·       Blender tot een mooie mousse (voeg evt nog wat crème fraiche toe als het te dik blijkt)

·       Laat goed afkoelen

·       Breng op smaak met peper en zout

·       Scheur de mozzarella in stukjes.

·       Leg een schepje mousse op een amuse lepel

·       Leg hier een paar stukjes mozzarella op en druppel daar wat olijfolie op

·       Leg als laatste een stukje krokante pancetta erop

  Tips:

·       Koop echt goede buffelmozzarella evenals de beste olijfolie die je kunt vinden.

·       Om het geheel nog wat frisser te maken kun je ook 2 blaadjes munt met de erwten meeblenderen of een klein blaadje bovenop leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation