Cullen Skink is een romige soep met gerookte schelvis, aardappelen en uien van origine uit noord oost Schotland, maar tegenwoordig in heel Schotland verkrijgbaar. Hij wordt omschreven als rokeriger en steviger dan de Amerikaanse Fish chowder en hartiger dan de Franse bisque. Cullen Skink is tegenwoordig bijna populairder dan de overbekende haggis.

Ingrediënten:
1 kg gerookte schelvis
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 tl boter
1/2 ltr volle melk
350 ml slagroom
500 gr aarappelen, in kleine blokjes
1 laurierblad
1 handje peterselie, fijngesneden
zout / peper

Bereiden:
Doe de vis en het laurierblad in een pan en giet de melk er overheen zodat het geheel net onder staat.
Laat dit 10 minuten zachtjes, tegen de kook aan sudderen.
Haal de vis uit de pan en zeef de melk.
Fruit in een andere pan de ui in de boter 3 minuten
Voor het kookvocht van de vis en de aardappelblokjes toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht koken.
Voeg de peterselie, vis en slagroom toe.
Proef af en voeg eventueel nog peper en zout toe.
De soep is nu klaar, maar als je nog een dag kunt wachten wordt de smaak nog beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation