Afgelopen weekend was er weer de grote najaarsproeverij van Henri Bloem Amersfoort en ik mocht er weer staan met leuke wijn spijs combinaties. Uiteindelijk zijn er ruim 250 gasten geweest en was het hard werken om te voorkomen dat de plank met hapjes leegraakte. Wel weer erg veel enthousiaste reacties gekregen en veel plezier gehad en dat maakte het zeker de moeite waard. Ik heb twee hapjes gemaakt: aziatische kippendijen met kruidenmayonaise (hiervan zal ik het recept later nog wel posten)en een toastje met geitenkaas, sinaasappel en groente thee. Dat recept heb ik hieronder vast uitgewerkt.

Toastje met geitenkaas, sinaasappel en groente thee:geitenkaas met sinaasappel en groene thee

Ingrediënten:geitenkaas met sinaasappel en groene thee

(voor 6 personen)

  • 12 kruidige toastjes
  • 20 gr groene thee blaadjes
  • 2 sinaasappels, schoongeboend
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 1/2 tl kaneel
  • peper / zout
  • 60 ml olijfolie

Bereiding:

  • Rooster de theeblaadjes in een droge koekepan en maal grof mbv een vijzel
  • Rooster ook het komijnzaad en plet in de vijzel
  • Was de sinaasappels en rasp de schil.
  • Meng de komijn, thee en sinaasappelrasp.
  • Schil de rest van de sinaasappels dik zodat al het wit weg is en snij de partjes tussen de vliesjes uit
  • Bestrijk de toastjes dik met geitenkaas, garneer met een sinaasappelpartje, bestrooi met de kruiden en besprenkel met olijfolie
  • Klaar is kees 🙂

Na de proeverij hebben we met alle wijnproducenten en overige exposanten de open flessen met een lekkere maaltijd verorberd. Dat zag er dus best wel ernstig uit 🙂

2014-11-02 21.20.09

2 Thoughts on “Geitenkaas met sinaasappel en groene thee

  1. johan luik on 22 november 2014 at 16:42 said:

    Komijn of kaneel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation