Er zijn mensen die als dessert lekker een bakje yoghurt, soms met fruit, nemen. Ikzelf vind dat wat flauw en probeer altijd iets extra toe te voegen. Dit is een eenvoudige maar lekkere variant op de yoghurt met fruit. Het zoet met pittig is heerlijk en de kardemom geeft er een bijzondere draai aan!2015-01-23 22.00.59

Ingrediënten:

  • 1 ltr volle yoghurt
  • ½ verse ananas
  • 1 rode peper
  • 5 kardemom pitten
  • 2 el suiker
  • boter
  • Evt: 2 el wodka, rum of gin
  • Extra nodig: kaasdoek of schone theedoek

Bereiding:2015-01-23 21.57.40

  • Leg het kaasdoek in een kom of vergiet en giet daar de yoghurt in.
  • Knoop de doek dicht en hang dit ongeveer een uur op zodat de yoghurt kan uitlekken.
  • Schil de ananas, snij verticaal in kwarten, verwijder de harde kern.
  • Snij de rest vervolgens in blokjes.
  • Verwijder de hulsjes van de kardemompitten zodat je de zwarte kleine pitjes overhoudt.
  • Vijzel deze fijn.
  • Snij de rode peper fijn nadat je de zaadjes verwijderd hebt.
  • Haal de uitgelekte yoghurt, hangop, uit het doek en verdeel over dessert-bakjes.
  • Smelt de boter in een pan met anti aanbaklaag.
  • Bak de ananas samen met de kardemom, de suiker en de peper gedurende 5 minuten of tot alle suiker gesmolten is op middelhoog vuur.2015-01-23 21.57.49
  • Eventueel kun je nu de ananas nog flamberen door de drank toe te voegen, even door te warmen en de pan schuin naast het vuur te houden.
  • Let wel even op dat de afzuiging op dat moment uit staat. Laten branden tot het vuur vanzelf dooft.
  • Verdeel de gebakken ananas over de hangop en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation