Ingrediënten:

·       800 gr heel verse kabeljauw met vel, aan één stuk

·       50 gr grof zeezout

·       2 el grof gemalen peper

·       2 tl suiker

·       30 gr dille

·       200 ml crème fraiche

·       Desemtoast, voor erbij

Bereiding:

·       Leg de kabeljauw met de huid op een met vershoudfolie beklede plank

·       Meng de zout, peper en suiker en wrijf de vis hiermee in

·       Snij de dille fijn, houd 2 el apart en verdeel de rest over de vis

·       Dek de kabeljauw met vershoudfolie af en wikkel nog eens strak in de folie

·       Leg in een schaal, leg er een plank op en verzwaar die met bv conservenblikjes of pakken melk

·       Laat de vis zo 1-2 dagen in de koelkast marineren

·       Meng de dille met de crème fraiche en bewaar afgedekt in de koelkast

·       —-

·       Haal de vis uit de folie en schraap het grootste deel van het zout/peper/dille mengsel eraf

·       Snij de vis schuin in flinterdunne plakjes en leg op een schaal

·       Serveer met de dille crème en desemtoast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation