Afgelopen vrijdag heb ik als CuliBuzz weer een wijn-spijs avond mogen doen. Het thema was deze keer “wild & wijn” wat natuurlijk niet verwonderlijk is deze tijd van het jaar.Zoals altijd hebben we zeven gangen geserveerd met zeven bijpassende wijnen. Dit alles met toelichting op de gerechten en de wijnen. Wat ik nog wel een beetje in de gaten moet houden is dat ik ook foto’s maak van de gerechten. Niet gedaan dus deze keer, maar gelukkig mag ik wat foto’s van een gast gebruiken. De komende dagen zullen er op dit blog verschillende recepten van deze avond verschijnen. En om eerlijk te zijn: allemaal kerstdinerwaardig!!! Als eerste het voorgerecht: hertencarpaccio. Een gemaksgerechtje maar ……yummie!IMG-20141122-WA0001

Ingrediënten

  • 150 g gemengde slabladen, bijvoorbeeld rucola en radicchio
  • olijfolie
  • 4 porties hertencarpaccio à ca. 90 g, op kamertemperatuur
  • truffelolie, desgewenst
  • Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • geroosterd stokbrood of ciabatta voor het serveren

Bereiding

  • Was de slablaadjes en slinger ze droog.
  • Verdeel de blaadjes over 4 grote borden.
  • Bestrooi de slablaadjes met zeezout en versgemalen peper.
  • Sprenkel er naar smaak olijfolie over.
  • Schik de hertencarpaccio op de slablaadjes en bestrooi het vlees licht met zout en peper.
  • Sprenkel er desgewenst een beetje truffelolie over.
  • Schaaf er de Parmezaanse kaas over en garneer met de pijnboompitten.
  • Serveer direct en geef er het brood apart bij.

Wijntip: Gabriëlskloof Nuntius

Proefnotitie: Stijlvolle wijn van handgeplukte sauvignon-, sémillon-, en viognier druiven. Originele Zuidafrikaanse blend met fraaie samengestelde smaak. Fris maar ook krachtig en vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation