Een super tussengerecht om los te komen van vis en voor te bereiden op vlees. Het leuke van dit gerecht is dat het als een schilderijtje oogt door het gebruik van oerbiet, gele biet en chioggabiet, een kleurrijk geheel om van te watertanden!

IMG-20141122-WA0003Ingrediënten:

  • 2 gele bieten
  • 2 chioggabieten
  • 2 oerbieten
  • 250 gr aardpeer/topinamboer (150 gr zonder schil)
  • 200 ml melk
  • 50 gr. geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 el crème fraiche
  • 1 bosje waterkers
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 el witte wijnazijn

Bereiding:

  • Was de bieten en stoom ze in een stoommandje boven kokend water in 35-45 minuten gaar.
  • Laat ze afkoelen en schil ze met een dunschiller.
  • Schil intussen de aardpeer en snij ze in stukjes van 1 cm
  • Breng ze met de melk, 25 gr hazelnoten, de tijm en laurier aan de kook en kook op laag vuur in ca tien minuten gaar.
  • Verwijder de tijm en de laurier en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
  • Breng de crème op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
  • Roer er dan de crème fraiche door.
  • Rooster de rest van de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin.
  • Laat ze afkoelen en hak ze grof.
  • Pluk de blaadjes en fijne steeltjes van de waterkers.
  • Meng ze in een kom met de olijfolie en de azijn en bestrooi ze met peper en zout.
  • Snij de plakken biet flinterdun met een mandoline en schik de op kleur op de borden.
  • Lepel er wat aardpeercrème overheen en garneer met de waterkers.
  • Bestrooi met de gehakte hazelnoten en met peper uit de molen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation