steranijs7Een echte klassieker deze peertjes. Heerlijk als bijgerecht bij een stoofpot of (en vooral) bij wild. Maar ook als dessert niet te versmaden, geef er vanille ijs bij of een lekkere klodder slagroom. Mocht je het iets bijzonderder willen maken geef er dan hangop bij waar je een beetje suiker en kardemompoeder doorheen hebt geroerd.

Ingrediënten:

  • 12 flinke stoofperen
  • 1 sinaasappel
  • 500 ml rode wijn
  • 2 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 200 g suiker

Bereiding:

  • Schil de stoofpeertjes maar laat het steeltje eraan.
  • Zet de met het steeltje omhoog in een grote pan.
  • Schil de sinaasappel en snij het vruchtvlees in 4 parten.stoofpeertjes ingredienten
  • Voeg dit samen met de rest van de ingrediënten toe aan de peertjes.
  • Voeg water toe totdat ze net niet onderstaan.
  • Breng alles aan de kook en laat daarna alles op een heel laag vuur zo’n 3 uur stoven.
  • De peertjes kleuren dan langzaam donkerpaars.
  • Zowel warm als koud lekker
  • En vanille ijs zou het helemaal afmaken
  • Het vocht kan je, zonder peertjes, nog wat verder in laten koken als je het lekker vindt voor erbij.stoofpeertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation