Het is misschien wat raar maar als ik wakker wordt heb ik altijd trek en denk ik aan wat ik zal maken die dag. Gisteren had ik zin in vis met een Aziatische touch. Uiteindelijk is het onderstaand voorgerechtje geworden. En de reacties waren unaniem enthousiast.

2014-09-23 13.48.56

Ingrediënten:

  • 1 gerookte makreel
  • 1 bosje koriander
  • 1 granny smith appel
  • paar druppels citroensap
  • 1 krop ijsbergsla
  • 8 vellen rijstpapier
  • 3 geroosterde paprika’s
  • 2 sjalotjes
  • 1 dl slagroom
  • olijfolie

Bereiding:

  • Begin met de saus door de paprika’s en de sjalotjes klein te snijden.
  • Bak deze op laag voor in wat olijfolie gedurende 5 minuten.
  • Voeg de slagroom toe en blender het geheel tot een lekker dikke saus.
  • Maak op smaak af met peper en zout.
  • Snij de ijsbergsla in dunne reepjes.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine plakjes. Bedruppel met wat citroensap om verkleuren te voorkomen.
  • Haal het vel van de makreel en verwijder de graten zodat je mooie stukjes visfilet overhoudt.
  • Snij de korianderblaadjes klein.
  • Doe wat warm water in een diep bord dat groot genoeg is voor de rijstvellen.
  • Leg één vel in het water en laat het in een paar seconden zacht worden.
  • Leg het vel op een werkblad en doe er in een korte streep wat sla, makreel, appel en koriander op.
  • Klap het vel aan de uiteinden van de vulling dicht en rop op.
  • Herhaal dit tot alle vellen gebruikt zijn.

2014-09-23 14.45.31-2  2014-09-23 14.35.09-2

  • Verwarm de saus tot vlak onder het kookpunt.
  • Leg op elk bordje 2 rolletjes en schep er een lepel warme saus overheen.
  • Serveer direct.
2014-09-23 18.33.37-2
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation