•         800 g kalfswangetjes
•         1 wortel, in stukken gesneden
•         2 witte uien, in stukken gesneden
•         100 g knolselderij, in blokken gesneden
•         2 tenen knoflook, fijngesneden
•         300 ml rode wijn
•         300 ml wildfond
•         1 blikje tomatenpuree
•         150 g boter
•         olijfolie
•         zout
•         zwarte peper uit de molen

Haal overtollig vet van de wang en verwijder de vliezen.
Zet de tomatenpuree aan in een pan om deze te ontzuren.
Zweet de wortel, ui, knolselderij en knoflook in een pan aan in wat boter.
Haal de groente uit de pan en zet de kalfswang aan op hoog vuur, zodat deze snel dichtschroeit.
Voeg de groente weer toe en doe de tomatenpuree erbij.
Blus af met de rode wijn en de wildfond.
Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Breng aan de kook en laat het vlees vervolgens 4 à 5 uur zachtjes stoven.
Haal vervolgens het vlees en de groente uit de pan en kook het vocht in tot een derde.
Pluk de kalfswang in kleine stukken.
Zet de wang terug op het vuur en voeg wat ingekookt vocht toe.
Blijf de pan net zo lang bewegen totdat het vocht om het vlees heen hangt.
Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk het over het vlees.

Combinatie tips:
Samen met op de huid gebakken kabeljauw, pasta, uienconfit en spinazie.
Maak er eens een bitterbal mee, zalig!
Combineer met rode bieten en pastinaak.
Het wordt ook wel gecombineerd met kalfslever.
Dus er zijn mogelijkheden genoeg, geniet er van.

Ik wens je een lekkere herfst en kerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation