Weinig ingrediënten zijn zo lekker en mooi als de pompoen. Een geweldige herfstvrucht met vele mogelijkheden. Nu denk je natuurlijk al snel aan pompoensoep en ja dat is ook erg lekker. Maar je kunt er zo veel meer mee! Deze keer heb ik ze in een salade verwerkt waarin kleur een belangrijke rol speelt. Deze salade is ook een mooi en heerlijk bijgerecht bij een wildgerecht (stiekeme kersttip :))

Salade van geroosterde pompoen2014-12-07 15.07.41

Ingrediënten:

  • 600 gram pompoen in niet te grote blokjes
  • zeezout
  • 6 el olijfolie
  • 2 rijpe peren
  • 80 gram rucola of baby spinazie
  • 150 gram gorgonzola picante
  • 3 takjes tijm
  • 2 el balsamico azijn
  • handje pompoenpitten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil (indien nodig) en snij de pompoen in niet te grote stukken.
  • Meng de pompoen met het zeezout en 3 el olijfolie in een ovenschaal.
  • Rooster de pompoen circa 35-40 minuten gaar en lichtbruin.
  • Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  • Schil en snij de peren in stukjes.
  • Meng de rucola met de pompoen, peer, walnoten, blaadjes tijm en kaas.
  • Strooi de pompoenpitten over de salade.
  • Meng 3 el olijfolie met de balsamicoazijn en besprenkel hiermee de salade.

Een andere manier van opmaken is om eerst de sla in de schaal te leggen en alle overige ingrediënten daar weer bovenop. Hierdoor oogt de salade mooier maar let er dan wel op dat je bij het opscheppen lekker diep graaft, anders krijgt de laatst persoon wel erg weinig vulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation