• 200 gram verse zalm, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • (volkoren) spaghetti
  • 2 deciliter kookroom
  • scheutje cognac
  • 1 glas droge witte wijn
  • handvol verse basilicum
  • 1 tomaat con case
  • zwarte truffel
  • 25 gram roomboter
Smelt de boter in een grote koekenpan, glaceer hierin de ui.
Voeg de champignons toe en bak even op hoog vuur. Peper en zout toevoegen.
Blus met de witte wijn.
Laten inkoken tot bijna alle vocht verdwenen is.
Kook de spaghetti al dente.
Voeg aan het ui/champignon mengsel de kook room toe.
Licht in laten koken.
Daarna de zalm blokjes, de tomaat blokjes en de cognac.
Max. 2 min. zachtjes laten koken.
Even af proeven en indien nodig met zout en peper op smaak brengen.
Ten slotte de fijn gesneden basilicum toevoegen.
Serveer de spaghetti in een mooie grote schaal, schep de saus erover en garneer met schijfjes zwarte truffel.
Of maak individuele borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation