Je gaat niet naar Schotland voor het mooie weer. In plaats daarvan pak je als eerste je regenjassen in. Je gaat ook niet voor het eten naar Schotland. Het gemiddelde schotse eten is niet echt bijzonder. Toch eten schotten vaak buiten de deur, maar meestal in een informele sfeer. Denk aan fish & chips en pubfood. Maar er zijn gelukkig uitzonderingen en er gebeurt steeds meer op culinair gebied.

Zo hebben we gegeten in The Arch Inn” in Ullapool.
 De website en recensies waren dusdanig mooi en positief dat we al vooraf al bedacht hadden hier minstens 1 avond door te brengen. Reserveren doen ze niet aan tenzij je ook in de Inn slaapt. Dat deden wij dus niet en daarom moesten we aansluiten in de rij en onder het genot van een lekkere pint wachten op onze beurt. Alhoewel het erg druk was slonk de rij aardig snel en konden we aan tafel. We hebben gekozen voor o.a. cocquilles, cullen skink, runderwangetjes en lamsbout. Cullen Skink is een traditioneel gerecht en hieronder heb ik een recept uitgeschreven.
En het eten was goed maar niet bijzonder, zeg maar het betere pubfood. Waarschijnlijk door onze hoge verwachtingen viel het toch een beetje tegen.
.
DSC00811.JPG
.
Een andere positieve uitzondering was “The Loft” in Blair Atholl.
Een restaurant dat door meerdere mensen werd aangeraden en “under new management” was die zeker hun best deden. The Loft is zo’n restaurant waar je voor om zou rijden! Eindelijk weer eens echt uit eten met gerechten op hoog niveau voor een betaalbare prijs. We hebben o.a. genoten van (weer) cocquilles met pastinaakchips en pastinaak creme, geconfijte ossenstaart en een kaasplankje. Uiteindelijk viel alleen het kaasplankje tegen, alhoewel er wel een erg lekkere oude cheddar bij zat. Bovendien was de bediening vriendelijk en attent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation