Altijd als er in mijn stad Amersfoort weer een nieuw restaurant geopend wordt kijk ik even of ik er iets van moet of mag verwachten.

En onlangs is op de hof het restaurant “Lekker burgerlijk” geopend. Heerlijk zo een naam, zeker als het een hamburger-restaurant betreft. Ik hou wel van zulke humor. Na een korte blik op de menukaart besloten om ook de binnenkant te beproeven.lekker burgerlijk

Allereerst de menukaart: lekker overzichtelijk met vooral hamburgers en een paar extra’s. De hamburgers zijn allemaal gemaakt van scharrelvlees van slagerij Jochem Diekerhof (mijn favoriete slager). Ook leuk is dat je ook een vegaburger kunt bestellen. Prijzen van de burgers zijn ergens tussen de 13 en 18 euro. Eigenlijk best wel aan de prijs voor een hamburger, extra toppings kosten een euro per stuk. Voor dat geld mag je best een mooie burger verwachten.

En eerlijk is eerlijk, de burgers zijn goed maar naar mijn smaak toch wel aan de prijs.2014-12-12 18.45.43

Als je gaat eten wil je je op je gemak voelen en als gewaardeerde klant behandeld worden. De inrichting van lekker burgerlijk is licht en oogt ruimer dan het is, veel ruimer dan het is. Wij zaten aan een tafeltje in de hoek voor het raam. Prima plekje alleen moet je niet naar de wc willen want dan moeten de mensen van de tafel naast je opstaan om je er langs te laten. Ik snap best wel dat je het maximale aantal couverts wilt halen, maar dit is een misser. Het eten van je buren ligt bijna op jouw bord.

De eigenaar is overigens wel een echte goede horeca man die luistert naar zijn klanten en voortdurend de receptuur aanpast naar aanleiding van de opmerkingen van klanten. Zo is hij nog steeds op zoek naar de ultieme tonijnmayonaise voor de vitello tonato burger. Ik vind dat een pluspunt.

Mijn lamsburger was gewoon goed. De bijbehorende mangochutney wat simpel evenals de coleslaw. Als je die dan toch zelf maakt, maak hem dan op smaak. Kortom, mooie burgers maar de aankleding kan beter.2014-12-12 18.53.51

Toch heeft deze tent potentie en is het concept voor Amersfoort best vernieuwend. Ik denk dat ik er zeker nog een keer terecht kom in de hoop dat het net even iets beter is. Als dat zo blijkt te zijn kan dit zomaar een blijvertje zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation