tuinbonen

Recept: risotto met tuinbonen, dragon en nagelkaas

Ik had gisteren nog een recept met tuinbonen beloofd. Nou hier is ie dan!
Maak eens een risotto met ingrediënten die je niet zo snel in een dergelijk Italiaans gerecht verwacht: tuinbonen en Friese kruidnagelkaas.

Fruit een kleingesneden uitje met knoflook in de (ruime hoeveelheid) olie gedurende een paar minuten, voeg de risotto-rijst toe en fruit even mee. Niet bruin laten worden! Blus af met een glaasje droge witte wijn en roer goed door. Zodra de wijn is opgenomen een scheutje bouillon toevoegen (neem een goede bouillon, bij voorkeur op basis van zelfgemaakte fond, je proeft het verschil echt!), blijven roeren en als de bouillon is opgenomen steeds de volgende lepel toevoegen tot de rijst bijna gaar is.
Ondertussen de bonen (zowel tuin als dop) koken tot ze ook net gaar zijn.
Snij een handje verse dragon in niet al te kleine stukken en rasp de Friese kruidnagelkaas.
Voeg de bonen aan de rijst toe, warm goed door en voeg de dragon toe. Als laatste strooi je de friese nagelkaas erover.
EET SMAKELIJK !