Voor de grote najaars wijnproeverij van Henri Bloem Amersfoort mocht ik twee lekkere hapjes verzinnen waar we dan weer een lekkere wijn bij mochten schenken. Als vega hapje heb ik het eerder genoemde toastje met geitenkaas, groene thee en sinaasappel geserveerd. Voor de vleesliefhebber ben ik aan de slag gegaan met en sappig stukje kippendij en vooral veel kruiden. Het resultaat was onderstaand gerechtje waarbij we een mooie pinot noir mochten schenken.

aziatische kippendijenIngrediënten:

(voor 6 personen)

  • 4 sneetjes casinowit
  • 2 kippendijen
  • 1 rode peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 4 el gembersiroop
  • 2 tl ketoembar
  • 4 el arachideolie
  • 6 el mayonaise
  • 1 bosje koriander
  • 2 tl ras-el-hanout
  • peper/zout

Bereiding:

  • Snij ringetjes van de rode peper, pel en snipper de knoflook, snij het citroengras in 3 stukken, kneus de bovenste 2 delen en snij het onderste deel in de lengte doormidden.
  • Meng de peper, knoflook, citroengras, ketoembar, gembersiroop en gembersiroop in een schaal met de kippendijen en laat dit minimaal 24 uur in de koelkast marineren.
  • Verwarm de oven voor op 160 ºC
  • Snij de korstjes van het brood en rol ze met een deegroller wat dunner.
  • Droog ze 10 in de oven, krokant maar niet bruin. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Bak de kippendijen op middelhoog vuur bruin (let op vanwege de suikers zal dit vrij snel gebeuren) maar niet gaar.
  • Gaar de dijen ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Snij de koriander heel fijn,hou een paar blaadjes apart voor de garnering.
  • Met de fijngesneden koriander met de mayonaise en de ras el hanout.
  • Laat de gare kip iets afkoelen en pluk het vlees.
  • smeer wat mayonaise op de toast, daarop wat kip en garneren met een korianderblaadje.

Mocht je denken dat het wel een erg mooie foto is…die is dus niet van mijn hand maar van ruud van der graaf. Kijk ook even op zijn site voor nog meer mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation