Bier & Bites combinatie: Budels Goudblond met …….

Binnenkort mag ik met CuliBuzz, de cateringtak van dit blog, een feest in Goirle cateren. Nu ligt Budel daat niet ver vandaan en gaan we met de Budels Brouwerij 4 lekkere Beer & Bites combinaties maken. Een leuke creativiteits uitdaging en een goede gelegenheid om eens aan te tonen dat het niet altijd wijn-spijs hoeft te zijn.

De eerste beer & bite is geworden: Budels Goudblond met Hollandse gebakken asperges in Arabische sinaasappelsaus.2015-05-18 18.03.06

Het bier: Dit bovengegist bier heeft een heel eigen smaak, met een lekker bittertje erin. Deze bittere toets komt door het gebruik van Hallertauer en Saazerhop. Het meest opvallende is toch wel dat je een lichte fruitige parfumsmaak proeft.

De Bite: Zolang het seizoen er is moet je gewoon van asperges genieten en je kunt er zoveel meer mee dan de (ook lekkere) traditional met ei en ham. Dit keer dus met Arabische sianaasappelsaus, wat mooi combineert met de verfijnde smaak van de gebakken asperges.

De Combinatie: Het bittertje in het bier sluit prachtig aan bij de sinaasappelrasp die in de saus gebruikt wordt. En het fruitige aroma van het bier wordt versterkt door het fruit in de saus en de elegante geur van de asperges.

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 sinaasappels,
  • 1 el honing,
  • 1 el sultanarozijnen,
  • 3 el amandelen,
  • 1 el fijngehakte gember (bolletjes op siroop),
  • 1 mespunt saffraan,
  • 2 el mayonaise
  • 1 bekertje crème fraiche

Bereiding:

  • Leg de asperges eerst een half uur in koud water.
  • Schil zo precies mogelijk: liever twee keer dan een bitter schilletje achterlaten.
  • De beste schilmethode: houd de kop vast en schil voorzichtig in de richting van de onderkant.
  • Snijd twee centimeter van de onderkant af en leg de asperges tot ze allemaal geschild zijn in een bak met koud water.
  • Breng een pan water met een snufje zout en een tl suiker aan de kook.
  • Kook de asperges 6 minuten rechtop, je hebt er speciale pannetjes voor.Daarna vijf minuten na laten garen in het warme water.
  • De kopjes blijven het lekkerst als je de kopjes net iets boven het water uit laat steken.
  • Snij de asperges schuin in stukjes van 4 cm.
  • Was 1 sinaasappel goed schoon en rasp de schil.
  • Pers de sinaasappel daarna met de overige drie.
  • Doe de rasp en het sap van de sinaasappels met de rest van de ingrediënten in een mengbeker of pureer alles tot een saus in de keukenmachine.
  • Verwarm wat olie in de pan en bak de stukjes asperges rondom licht bruin.
  • Leg op een bord en schep er wat van de saus overheen
  • Proost met Budels Goudblond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation