Natuurlijk gooien we tegenwoordig geen “incourante delen” van onze dieren meer weg. Maar orgaanvlees staat nog steeds niet vaak op het menu. En dat terwijl het zo lekker kan zijn! Daarom deze keer een gerecht met lever: Fegato Agrodolce. Dit gerecht komt van origine uit de Siciliaanse keuken en is super eenvoudig en vooral snel te maken. Mocht je dus een keer weinig tijd hebben dan is dit een aanrader. Op de foto lijkt het een beetje op de welbekende wiener schnitzel, maar schijnt bedriegt! (vertel je eventuele gasten dus wel even dat dit iets totaal anders is :))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ingrediënten

  • 40 gr boter
  • 80 ml olijfolie
  • 600 gr kalfslever, in lange dunne plakken gesneden
  • 80 gr verse witte broodkruimels
  • 1 el suiker
  • 2 knoflooktenen, geplet
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 1 el verse peterselie, gehakt

Bereiding:

  • Verwarm de boter en de helft van de olijfolie in een braadpan met dikke bodem op middelhoog vuur.
  • Rol de lever door de broodkruimels en druk goed aan met je handen.
  • Schud het teveel eraf en doe in de pan als de boter begint te schuimen.
  • Bak aan elke kant 1 minuut of tot de kortst bruin en krokant is. Haal uit de pan en hou warm.
  • Doe de rest van de olie in de pan en stoof nu de suiker en de knoflook op laag vuur tot ales bruin is.
  • Voeg de azijn toe en laat 30 seconden koken.
  • Voeg dan de peterselie toe en giet over de lever.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation