steranijs2Als gemak jouw ding is op kerstavond dan kies je voor een rijke stoofschotel. Alles vooraf bereiden, lekker laten pruttelen en ondertussen het hele huis vullen met heerlijke etensgeuren. Bovendien maakt het niet uit hoeveel gasten je hebt, de gerecht is met net zo weinig moeit ook te maken voor grote groepen. Natuurlijk moet het wel iets bijzonders worden, het is tenslotte kerst. Daarom een nieuwe variant op ons draadjesvlees: met mango, ananas en steranijs. Lekker frisse smaken dus.

Ingrediënten:

  • 600 gram magere runderriblap
  • 1 ananas
  • 1 mango
  • 2 steranijs
  • stukje verse gember
  • 2 eetl. olijfolie
  • snufje peper en zout
  • 25 gram margarine
  • 1 liter kruidenbouillon

 

Bereiding:runderstoof

  • Het lekkerst is om het stoofvlees eerst een dag in de koelkast te laten marineren.
  • Snijd de kop en de staart van de ananas, snijd de schil rondom weg, snijd in parten, verwijder de harde kern en snijd daarna in blokjes.
  • Schil de mango, snijd het mangovlees rond de pit weg en daarna in blokjes.
  • Snijd het stoofvlees in gelijke stukken.
  • Maak een marinade met grove peper uit de molen, een snufje zout, 2 eetlepels olijfolie, de steranijs, wat plakjes gember, een kwart van de mango en een kwart van de ananas.
  • Vlees en marinade goed met elkaar mengen en afgedekt in een schaal in de koelkast laten marineren, bij voorkeur 12 uur of meer dus.
  • Zet een braadpan op hoog vuur en laat goed heet worden.
  • Smelt de margarine en bak het vlees kort rondom aan.
  • Voeg nu hete kruidenbouillon toe en dek de braadpan af met een deksel.
  • Zet de pan op een klein pitje, want het mag niet koken.
  • Na ongeveer een uur stoven de rest van de ananas en mango toevoegen en nog een uurtje verder gaar stoven, maar langer mag natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation