Nu de dagen weer korter worden krijgen ik steeds meer zin in volle soepen met kruidige smaken. Meestal denk je dan aan pompoensoep (ik post nog wel een keer een heerlijk recept hiervoor) maar deze keer wilde ik het bij hollandse wortels houden met een spicy twist.

wortelsoep met koriander

Ingredienten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 3 cm verse gember, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 750 ml water
  • 2 kippenbouillon-tabletten
  • 1 zak worteltjes geschrapt (300 g)
  • 4 takjes koriander
  • 4 lepels dikke griekse yoghurt

Bereiding:

  • Snij de koriander fijn, blaadjes en steeltjes apart.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook, gember, koriandersteeltjes en ui 5 minuten.
  • Bak de sambal even kort mee.
  • Voeg het water en de bouillontabletten toe.
  • Breng aan de kook.
  • Kook de worteltjes ongeveer een kwartiertje mee.
  • Pureer met een staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer met een lepel dikke yoghurt en de korianderblaadjes

Heerlijk met vers krokant brood zoals ciabatta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation