Soms is het helemaal niet zo moeilijk om de show aan tafel te stelen. Deze forel in zoutkorst is eenvoudig te maken, kan bijna niet mislukken en maakt je aan tafel altijd “the man of the match”. Zodra je met de schaal met zoutkorst (intact laten tot iedereen het goed heeft gezien natuurlijk) aan tafel komt komen de “oohs” en “aahs” uit alle monden. Als je dan de zoutkorst openbreekt en de vissen er uit haalt en ook nog aan tafel fileert (forel is uitermate makkelijk te fileren) heb je de aandacht van elke gast. Ik geniet daar ook weer van 🙂

2014-09-13 16.02.33-2

 
Ingrediënten:
  • 2 zalmforellen (schoongemaakt)
  • diverse groene zachte verse kruiden, ik heb deze keer peterselie, dragon en dille gebruikt. Total 3 a 4 bosjes
  • 1 kg grof zout
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • keukentouw
 
Bereiding:
  • Werwarm de oven voor op 240 graden
  • Snij de kruiden grof en verwijder eventuele dikke stelen.
  • Dep de vis droog en vul ruim met de kruiden. Wees niet zuinig, het mag er allemaal best een beetje uit puilen.
  • Bind de forellen dicht met het keukentouw
2014-09-13 16.11.41-2
  • Scheid de eiwitten en de dooiers. De dooiers worden nu niet gebruikt maar kunnen bijvoorbeeld in een heerlijke crème brûlée worden verwerkt.
  • Klop de eiwitten stijf een een vetvrije schaal. Als je de schaal kunt omkeren zonder dat het er allemaal uit valt is het goed.
  • Spatel het zout voorzichtig door het eiwit.
  • Ik heb door het zout/eiwitmengsel ook ook nog wat venkelzaad gedaan voor net dat beetje extra.
  • Schep een laag van het mengsel in een ovenschaal zodat de hele bodem bedekt is.
  • Leg de vissen erin en dek goed af met de rest van het mengsel.
  • Nu kan het in de oven en kan jij je vermaken met ander keukenwerk of je gasten.
  • Reken op ongeveer 20 minuten per 400 gram vis.
Na deze tijd is het showtime!! Succes
 
p.s. de foto van het eindresultaat is ernstig mislukt, vandaar dat die ontbreekt 🙁
 
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation