(wel wat voorbereiding en werk, maar …… HEERLIJK!)

Ingredienten :
1 kg Varkensnek
1 spitskool
1 bol knoflook
250 gr aardappelen
Tijm
Rozemarijn
Salie
50 gr boter
Ciderazijn
olijfolie
Peper
Zout
1/2 l kippen boullion

Bereiding
Ter voorbereiding: Marineer de varkensnek 24 uur van te voren met knoflook, rozemarijn, tijm en salie. Verwarm de oven 6 uur voor het serveren van het gerecht voor op 80 graden. Leg vervolgens de varkensnek in een met olijfolie ingesmeerde braadslee en plaats deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 4 uur. Haal de varkensnek na 4 uur uit de oven en laat deze rusten.

Snij de aardappelen in grove blokjes en voeg daar olijfolie, rozemarijn, tijm, salie en peper en zout aan toe. Plaats de aardappelen in de oven op 160 graden. Na ongeveer een minuut of 30 haal je de aardappelen uit de oven.

Plaats in de tussentijd een hele knoflook in de oven en pof deze. Haal de zachte knoflook na ongeveer 10 minuten uit de oven. Maak nu de knoflook schoon en voeg 1/2 halve liter kippenbouillon toe. Laat de kippenbouillon reduceren tot ongeveer tweederde. Monteer het geheel af met de staafmixer en een klontje boter en scheutje cider azijn.

Snij de spitskool in reepjes en bak deze kort in een droge pan. Braad tot slot de varkensnek krokant aan (aan beide kanten) en verwarm het geheel nogmaals in de oven de voor ongeveer 10 minuten op 120 graden. Maak nu het bord mooi op en serveer het gerecht. Bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation